over

Ik ben nieuwsgierig naar mensen, met aandacht voor de essentie, door vragen te stellen en de dilemma’s in de kern te raken, onbevangen luisteren, doorhebben wat ik zie en hoor en dat terug geven, mensen ont-wikkelen en in hun kracht terugzetten.

Ik ben in 1968 geboren in Harderwijk en opgegroeid als 2de kind van 4 in totaal in Ermelo. Na de Mavo en de Havo heb ik in Amersfoort en Utrecht gestudeerd aan de Hoge School Utrecht, richting Analytische en Organische Chemie. Daar ontstond mijn interesse in milieu en na het afstuderen kreeg is snel een baan bij een milieu-adviesbureau.

Tijdens mijn werk met collega’s en klanten ontdekte ik mijn talenten (zie ook ‘Waarom doe ik wat ik doe’) en ben ik met coach opleidingen begonnen:

• NCOI Post Bachelor Coaching en begeleiding, 2010-2011:

”Je kunt de wind niet bepalen, maar je bepaalt wel je eigen koers.”

Door goed te luisteren, de volledige aandacht te hebben, mijn stem gebruikend en met humor inzicht geven en te relativeren. En, als dat nodig is, door te provoceren kan ik de coachee in beweging krijgen. Op deze manier kan ik met een open en empathisch gesprek en met mijn persoonlijkheid de coachee inzicht geven en tot verandering aanzetten.

 • Time Line Therapy, Practitioner, NLP-AC, 2011

Time Line Therapy ® is een unieke en ongeëvenaarde methode voor het creëren van krachtige verandering in uw beleveringswereld. Time Line Therapy ® maakt gebruik van uw persoonlijke interne “TijdsLijn” om uw onderbewuste te stimuleren op diverse vlakken, waaronder in het helen van trauma’s en verwijderen van beperkende beslissingen, emoties en gedrag.

• Provocatief coachen, IEP, 2012

”Als je de ezel vooruit wilt laten lopen moet je hem aan zijn staart trekken!!”

Durf je het aan? 😉

• DISC bij DISC-factor, 2013

Met dit DISC profiel wordt inzicht gegeven over het type mens dat je bent. Dat inzicht geeft herkenning en verklaring. Waarom doe, denk en handel je zoals je doet, denkt en handelt? Waar komt dat vandaan? En wat kun je ermee? Behalve dat je jezelf herkent en erkent, ga je ook dit herkennen in anderen. Een feest van herkenning!

• NLP bij Academie voor Psychologica, 2013-2014, Practisioner en Master Practisioner

Een verzameling van technieken en tools om bewust te worden van uw gedrag en gedachten, om uw zelfvertrouwen vergroten, een beter contact te krijgen met uzelf en uw omgeving. Hiermee ontwikkel ik vaardigheden op het gebied van coaching ontwikkelen verder, door beter contact te leren opbouwen met mijn cliënten.

Met deze opleidingen en met mijn ervaringen met de ontwikkeling van mensen heb ik gaande weg mijn methode ontwikkeld zoals ik hier op mijn site heb uitgelegd.

• TMA Talent Motivatie Analyse, 2013

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zet de TMA Talentenanalyse uw kandidaat centraal en op de troon die hem past.  De TMA talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken. De TMA talentenanalyse wordt toegepast voor selectie-, ontwikkeling-, mobiliteit-, beroepskeuze- en reïntegratievraagstukken.

Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijgt u inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties. De talentenanalyse neemt circa een uur in beslag welke de kandidaat besteed achter zijn computer. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen, gedragsitems waaruit de kandidaat steeds dient te kiezen welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de kandidaat ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.

CertifiedProfessional TMA logo
  • myHBM, ACT-analyse, Individueel, 2017

De Analytical Competence Tool (ACT®) is een unieke online meetmethode die oog heeft voor de hele mens. Dit meetinstrument geeft richting bij ontwikkelvragen. ACT® gaat veel verder dan zichtbaar gedrag en cognitief denken. De meting maakt gebruik van woorden en uitvoerig geteste beelden. Juist deze combinatie van woorden en beelden maakt het uniek. Het houdt je een spiegel voor en laat je ontdekken wie je écht bent en hoe dat jouw dagelijks leven beperkt, bekrachtigt en bepaalt.

Coaching Training Ontwikkeling Den Haag

 

 

 

 

 

 

  • NOGG, Psychosociale Basiskennis, 2016-2017

Voldoet aan Plato norm. SNRO

  • myHBM, ACT-analyse, Senior ACTor, 2018

De HBM Verdiepingsopleiding geeft je meer inzicht op een meer fundamenteel niveau in de ACT®-meting. Voor de professionele ACTor is dit de opleiding om je verder te bekwamen in de mogelijkheden en toepassingen van ACT®. Je leert de verbindingen en hun betekenis, je leert de leeftijdsfasen te onderscheiden, je leert het principe van de tegenwerkende competenties en meewerkende competenties.

  • myHBM, ACT Burn-Out, 2019

In deze tweedaagse Accreditatie leer je werken met HBM, de ACT®-meting en de Burn-outprofielen. Onze docenten nemen je mee in een afwisselend programma met HBM en ACT® en hun verbanden met Burn-out. Samen met de andere deelnemers werk je met elkaars profielen en oefen je met de zeven Burn-outtypen, de verdiepende kennis, de onderlinge verbanden, en met vraagstellingen om interne
patronen inzichtelijk te maken. Door je eigen gevoeligheid te herkennen kun je nog beter aansluiten bij je cliënt.

  • The Culture Nature Company, Ridin’ the Tiger, 2021-2022

”Het leven is spannend, prachtig, gevaarlijk en snel. Jij mag zelf die tijger berijden en die energie geef je door aan diegenen die jij
als coach begeleidt”.

Ridin’the Tiger is een verdiepende coachopleiding van TheCultureNatureCompany. In deze leergang delen wij al onze expertise op het gebied van de belevingspsychologie met jou zodat jij je kunt door ontwikkelen tot een belevingscoach.

 

Arjan uit de Bosch

UitdeBOSch Ontwikkeling
@OverBrug!
Fonteynenburghlaan 1A
2275 CX Voorburg

Ben je op zoek naar antwoorden? Ik heb de vragen!

Contact

Anderen over Arjan

 

Femke Reebergen

portret van Femke Rebergen

“Arjan laat mensen zelf tot inzichten komen.”

Arjan en ik zaten tijdens de studie Post Bachelor Coaching en Begeleiding in dezelfde intervisiegroep. Ik heb Arjan leren kennen als een rustige, prettige en gedreven persoonlijkheid die tevens erg goed kan luisteren. Als coach combineert hij deze eigenschappen met humor en laat hij mensen zelf tot inzichten komen.

4 februari 2012, Femke studeerde met Arjan bij NCOI

 

Hennie Zeij

portret van Hennie Zeij

Projectmedewerker Bodem bij ATKB

“Door Arjan heb ik mezelf beter leren kennen en durf ik nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Arjan is een zeer goede coach in talentmanagement. Hij heeft mij laten inzien wat mijn kwaliteiten en drijfveren zijn binnen mijn werk. Door hem heb ik mijn talenten ontdekt en daar ben ik hem zeer dankbaar voor! Dankzij zijn goede ondersteuning en het gebruik van diverse spelmethodieken heb ik mezelf beter leren kennen en durf ik nieuwe uitdagingen aan te gaan.

9 maart 2012, Hennie werkte met Arjan samen bij Geofox-Lexmond

 

 

Henk-Jan Mebius

portret van Henk-Jan Mebius

Eigenaar van Civiel-Milieu (Projectmanagement & Advies)

“Arjan geeft je de middelen en het advies om je ontwikkeling in eigen hand te nemen.”

Arjan is een uitstekende coach, die je de middelen en het advies geeft om je ontwikkeling in eigen hand te nemen. Hij blinkt ook uit in Time Line Therapy® en Reflexion Therapy®. En alsof dat nog niet genoeg is, beschikt hij bovendien over uitstekende management- en communicatievaardigheden.

11 juli 2012, Henk-Jan werkte samen met Arjan bij Geofox-Lexmond

 

Miriam Reijnen

portret van Miriam Reijnen

Projectleider bij Estro

“ Het gesprek met Arjan gaven mij nog dagen aanleiding voor nieuw denkwerk’’

Arjan is een integere en fijngevoelige coach. Hij spiegelt zonder te oordelen, helpt structureren en stelt die lastige vraag. Onze anderhalf uur waren zo voorbij, maar gaven mij nog dagen aanleiding voor nieuw denkwerk. Ik wil Arjan graag aanraden als coach en gesprekspartner voor individuen en bedrijven.

mei 2013

 

Daniëlle Heerkens  

In het eerste gesprek met Arjan heeft hij me bewust gemaakt van aspecten die belangrijk zijn om mijn label “Jelstar” verder te kunnen ontwikkelen en te laten groeien, nadat ik zelf op een dood spoor was beland zonder dat ik dat echt besefte.

Door de hulp van Arjan ben ik me gaan toeleggen op slechts enkele doelen. Stap voor stap proberen ontwikkelingen tot stand te brengen en verbeteringen aan te brengen en niet te verzanden in een wirwar van ideeën die niet ten uitvoer worden gebracht.

Vooral door me te focussen op de visie van Jelstar is mij duidelijk geworden welke koers ik moet varen.

Daarbij zal ik de situatie steeds weer moeten evalueren en verifiëren aan de hand van schema’s die Arjan mij gegeven heeft.

Bedankt Arjan.Danielle Heerkens

Daniëlle Heerkens
www.jelstar.nl

april 2014