hoe

 

De parabel van de egel en de vos

De vos ligt op de egel te wachten bij de kruising van het pad. De egel komt eraan en waggelt precies richting de vos. ‘Ah, nu heb ik je!’, denkt de vos. Hij springt bliksemsnel tevoorschijn. De kleine egel voelt gevaar, kijkt op en denkt: ‘Daar gaan we weer. Leert hij het dan nooit?’ Hij rolt zich op en wordt een bol met scherpe stekels. De vos bespringt zijn prooi, ziet het gevaar, stopt de aanval en trekt zich terug in het bos om een nieuwe strategie te bedenken. Elke dag vindt een variant op dit gevecht plaats en ook al is de vos veel slimmer, de egel wint altijd.

 

Wat zijn jouw sterke punten? Wat zijn jouw drijfveren, talenten en competenties? Waar heb jij passie voor? Waar komen deze talenten en passies het beste tot zijn recht? Daar ben ik naar op zoek. Zodra deze passies en talenten ontdekt zijn en volledig worden benut, komen mensen in een flow en gaat het van goed naar beter!

Om hier te komen, heb je zelfinzicht nodig. Daarnaast moet je kritisch durven kijken of je op de juiste plek zit om je talenten, competenties en passies volledig tot hun recht te laten komen.

The Circle of Change

Inzicht in jouw talenten en competenties, en in jouw uitdagingen in werk of privé, verkrijgen we door het doorlopen van de 4 stappen uit The Circle of Change. De start van ontwikkeling begint met zelfreflectie, niet ‘dat overkomt mij’ maar ‘waarom overkomt dat mij?’ en ‘wat is mijn eigen aandeel hierin?’. Wanneer je bewust wordt van je onbewuste patronen, én dit kan accepteren, ontstaat er ruimte om het anders te doen, andere keuzes te maken. Wat kan je anders DOEN? Met die wetenschap en keuze is de laatste stap het nemen van verantwoordelijkheid, niet in het algemeen, maar die voor jezelf!

Coaching Training Ontwikkeling Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je op zoek naar antwoorden? Ik heb de vragen!

in 3 stappen

Contact